ABD’de MEB burslusu Türk öğrenciye harikalık mükafatı verildi: Yapıtı bir yıl boyunca sergilenecek

bencede

New member
Sanat Eğitimi kısmında doktora yapan Sena Karataş Öztürk, üniversitenin farklı kategorilerde düzenlediği müsabakada “Fox Hill Tower” isimli yağlı boya çalışmasıyla “Görsel Sanatlarda Harikalık ve Başarı” mükafatına layık görüldü.

YAPITI BİR YIL BOYUNCA SERGİLENECEK

Okulda düzenlenen ödül merasiminde Türk öğrenciye mükafatı kısım hocaları tarafınca takdim edilirken, yapıtının üniversitenin onur koleksiyonunda 1 yıl boyunca sergileneceği açıklandı.

Sanatsal tema olarak, inşa edildikleri andan günümüze kadar toplumsal gerçekleri yansıtan kuleler ve kaleler üzere miras yapılarını seçtiğini belirten Öztürk, Paris’teki Eyfel Kulesi, İtalya’daki Pisa Kulesi ve İstanbul’daki Galata Kulesi üzere yapıların birfazlaca tarihi periyoda tanıklık eden tarihi eserler olduğunu, lakin vakit içerisinde bakımsızlık yahut emeli haricinde kullanımlardan dolayı ziyan gördüklerini belirtti.

“TARİHİ MİRASIMIZA OLAN DUYARSIZ HALİ VURGULUYORUM”

Sanat öğrencisi Öztürk, “Tarihi mirasımıza karşı bu duyarsız hali vurgulamak için tarihi kuleleri sıradan nesneler, bedelsiz oyuncaklar üzere kavramsal olarak kıymetlendirerek deforme ediyor, soyut dışavurumcu olarak eskizlerimi tuvale aktarıyorum” tabirlerini kullandı.

Türk öğrenci, 1878’den bu yana Amerikan tarihini simgeleyen Connecticut, Vernon’daki “Fox Hill Tower” isimli kuleyi de birebir hislerle resmettiğini kaydetti.

Marmara Üniversitesi Sanat Eğitimi kısmından mezun olduktan daha sonra MEB bursu ile ABD’ye yüksek lisans ve doktora eğitimi için gönderilen Sena Karataş Öztürk, 2018’de yüksek lisans eğitimi sırasında, Alabama Sanat Eğitimi Derneği tarafınca da mükafata layık görülmüştü.