Kışın, karanlıkta ve tek başına arama. Kaybolan yaşlı adam tarlada yatarken bulundu

Becayiş

New member
Akşam saat dokuzda ve dışarısı 10 derece santigrat derecede çılgıncaydı. Frantiek Odstril ve arkadaşı, Hlineck'te bir yürüyüş sırasında kaybolan seksen sekiz yaşındaki yaşlı vatandaşı aramak için yola çıktı.

Termal kameralı helikopter o gün uzun süre havalanamadı ve hava kararmaya başlayınca Odstril 158 numaralı hattan onu aradı ve üşümüş bir hasta buldular.

Yön bulma sorunu yaşayan bir avcı için Hlinsko dışında satış yapmak oldukça zordur. Buradan geliyorum, burayı uzun zamandır biliyorum, aynı adamı gördüğünü iddia eden bir arkadaşım bana dönünce bir an bile tereddüt etmedik, el fenerini aldık, suya atladık. Odstril operasyonunun lideri arabayı alıp aramaya başladığını anlatıyordu.

Aşılmaz bir karanlık vardı, her iki adam da etrafa seslenmeye devam etti ve bir saatten fazla bir süre sonra adam tarlanın bir yerinden onlara seslendi, Odstril'i hatırladı.

Kaybolmuş bir halde yerde yatıyordu, kafası karışmıştı, yalnızca önceki gün doğum günü olduğunu hatırladı. Yürüyüş direkleri ondan kısa bir mesafede duruyordu ve bu onun iyi durumda bir adam olduğunun ana ayırt edici işaretiydi. Yaşlı hipotermik durumdaydı, kurtarıcılar onu termal folyoya sardılar, üzerini bir ceketle örttüler ve polisi ve acil servisleri aradılar.

Pardubice garnizonunda profesyonel asker olarak çalışan Odstril, onu özleyeceğimiz ve bütün gece ve sabaha kadar soğukta hipotermik yatacağı düşüncesinin oldukça korkutucu olduğunu ekledi.

Pazartesi günü Odstril, Police R ile birlikte Lost Pomonnka etkinliğinin ortağı olan Slavia pojiovna'dan bir teşekkür sertifikası ve bir saat aldı.

Çocuklarla birlikte yaşlılar da kaybolmaları halinde en tehlikeli grup arasında yer alıyor. Özellikle yolda yüzlerce insan var ya da birisi yalnız bir çocuğu görebiliyor ama bir emekli o kadar fark edilmiyor.

Yeni polis mekanizmasının başlamasından bu yana Kıdemli tehlikede. Echo uygulamasını indirin. Desen temizlendiği anda uygulamada aranan avcıya ilişkin bilgiler görünecektir. Bölge polis merkezindeki arama departmanının başında bulunan David Janda, halkın yardımının bizim için yeri doldurulamaz olduğunu, mümkün olduğunca çok kişinin bu yardıma ulaşmasından memnuniyet duyacağımızı söyledi.

Geçtiğimiz yıl Pardubice bölgesinde 100'e yakın kişi kaybolmuştu, şu anda ise 34 kişi kayıp. Çek Cumhuriyeti'nde polis, 1.800'ü 18 yaşında olmak üzere 3.000 kişiyi öldürdü.

Termal görüntüleme özelliğine sahip bir helikopter, kayıp kişilerin aranmasında ne kadar yardımcı olsa da, bu teknik bile kusursuz değildir. Kişinin nerede saklandığını ortaya çıkarabilecek olan, bireysel bir karardır ve baskının sesleridir. Pardubice Bölge Polisi editörü Jan Ptek, olasılık yüksek ancak helikopterimiz olduğunda kurtarma operasyonunun başarılı olacağına güvenemeyiz dedi.

Kaç kez dokunduğumu bilmiyorum. O zaman bahşiş verelim. Helikopterde her zaman bizden, bölgeyi bilen bir polis bulunuyor. Janda ayrıca, ısıyı emen şeyin ne tür bir nesne olduğunun da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.