Hattrick’ten yedi yıl sonra. Pardubice saldırganı Říček Pilsen’i yok etti

Becayiş

New member
“Şutu işaret edebilen ve bana isabetli pas gönderebilen harika takım arkadaşlarım var. Oradan hoşlandığıma ve güç oyunlarımızın geliştiğine sevindim,” diye sevindi, son hat-trickini Aralık 2016’da Zlín adına Vítkovice’ye karşı oynarken yapan otuz dört yaşındaki Říčka.

Bir sonraki nasıl doğdu? Dördüncü dakikada, şans eseri pak, hazırlıksız bir şekilde Slovak kaleci Hlavaj’ın betonunun içinden geçtiğinde golü açtı. Üçüncü periyotta 1:3’teki iki vuruş daha ev sahibi takımı tamamen bozdu. Muhteşemlerdi, Říčka her iki üst köşeyi de buldu. “Bob’u uzun zamandır tanıyorum, Sparta’da birlikte çalmıştık. Her ne kadar bizi o şekilde mağlup etse de maç sonrasında tebrik edilmeyi hak etti. Bugün onu savunamadık” diye itiraf etti Pilsen’in defans oyuncusu Petr Zámorsky.

“Robert’ın çok iyi bir şutu var ve bizim için birçok güç oyunu yakaladı. İyice döküldüğünde son derece tehlikelidir. Ve hepsinden önemlisi, ikinci ve üçüncü golleri harika şutların ardından geldi,” diye övdü Říčka ve Pardubice antrenörü Václav Varaďa.

Üçte ikisinde öyle bir dayak gibi görünmüyordu. İlk yarının sonunda skora 0:2 tepki veren Zámorský, topu kazandıktan sonra Will’in üzerinden bulunması zor bir ponza taşıyla vurdu. İkinci yarıda bile uzun süre dengeli bir oyun oynandı. Ancak Škoda tehlikeli pozisyonlara girmekte zorlandı ve güçlendirmelerde yine başarısız oldu.

“Bazı şanslar yakaladık ama Pardubice şutları mükemmel bir şekilde engelledi. Pilsen antrenörü Petr Kořínek, “Mavi çizgiden itibaren pakı kalenin önüne alamadık, o zaman durağa ulaşmak zor oluyor” dedi.

Maçın ortasında konuk takım yine iki gol atarak geri döndü, galibiyet golünün ardından Paulovič diski güzelce üst direğin altına astı. Varaďa, “Üçüncü golün belirleyici olduğunu düşünüyorum” dedi. Kořínek, “Bundan önce gereksiz yasaklı bir yayın ve oyuncularla ilgili yanlış haber yapıldı” dedi.

Říček 47. dakikada skoru 1:4’e çıkardığında Pilsen yıkıldı ve artık direnecek gücü bulamadı. Üstelik sayıca üstün olduğu bir anda son golü de yedi. “Verimsizlik nedeniyle yine fazladan para ödüyoruz. Atışları iyi engelleyeceklerini biliyorduk ama tarif bulamadılar. Güç santrallerimiz mi? Çok kötü… Ve bugünkü zayıflama da kötüydü” dedi Zámorsky.

Pardubice, ikinci sıradaki Sparta karşısında farkını sekiz puana çıkarırken, Plzeň’in dört yenilginin ardından yeniden beladan kurtulması gerekiyor. Zaten Pazar günü, Kladno’da bir masa komşusunun buzunda bir savaş onu bekliyor. “Özellikle üçüncü periyot acıklıydı. Bunu analiz edeceğiz ve Kladno’da tamamen farklı bir takımın başlaması gerekiyor. Etrafımızda bir rakip var, her puan önemli. Ve üç puan almak için her şeyi yapmalıyız” diye tezahürat yaptı Zámorsky.

Megagame için para topla